Dierenweides Nieuwegein met sluiting bedreigd

Het college van B&W heeft onlangs een totaaloverzicht gepresenteerd met diverse bezuinigingen (ombuigingen) op de uitgaves van de gemeente Nieuwegein voor de periode 2015-2018. Een van de bezuinigingen is die op de vijf dierenweides in Nieuwegein namelijk die op het Wenkebachplantsoen, Hoog Zandveld, Batau, Zuilenstein en Galecop. Deze moeten worden gesloten volgens wethouder Snoeren (D66/GroenLinks). Jaarlijks zal met deze maatregel 52.000 euro worden bezuingd. Er moet nog wel over worden besloten, maar het college is het er over eens. De uiteindelijke beslissing is aan de gemeenteraad. Die is nog wel verdeeld over deze bezuiniging.

Als het aan de Verenigde Senioren Partij (VSP) en het CDA in Nieuwegein ligt blijven de dierenweides behouden. Er is in de afgelopen tijd al veel geld uitgegeven aan deze voorziening en eind 2012 zijn alle dierenweides opgeknapt en is de dierenweide op het Wenckebachplantsoen dit jaar voor € 50.000,- vernieuwd tijdens de wijkaanpak Jutphaas/Wijkersloot. In oktober 2013 is zelfs een hele nieuwe dierenweide aangelegd in de wijk Galecop.

Tijdens de begrotingsraad van 6 november a.s. zal besloten worden of deze bezuiniging door zal gaan. Ton de Mol van de VSP: ‘Het sluiten van de dierenweides is je reinste kapitaal vernietiging. Veel vrijwilligers helpen mee om de dierenweides in de lucht te houden en door het sluiten gooi je al die inzet van vrijwilligers weg. Wij zijn tegen het sluiten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk