Stichting Afrika in Nieuwegein (SAiN)

Afrikaanse mensen zijn trots op hun cultuur, muziek, dans, mode, maar in Nieuwegein zie en hoor je er niet veel van. Dat gaat veranderen als het aan de nieuw opgerichte stichting Afrika in Nieuwegein (SAiN) ligt. Afgelopen donderdag 13 februari is bij notaris Wim van Heesen de stichting opgericht. Onder de naam SAiN gaat de stichting allerlei activiteiten organiseren.

SAiN wil een podium bieden voor de cultuur van de Afrikaanse inwoners van Nieuwegein, o.a. muziek, dans, beeldende kunst, theater, eten en mode. Maar ook wil zij helpen met het helpen stoppen van schadelijke traditionele praktijken en het bevorderen van onderling contact, respect, begrip en vrijheid tussen Afrikaans-Nieuwegeins inwoners onderling en met autochtone inwoners.

SAiN is een initiatief van James Owie (Nigeria) die voorzitter is van de succesvolle stichting Africa Life in Den Haag. Deze stichting heeft gelijksoortige doelen. James zet zijn ervaring belangeloos in om SAiN te helpen een groot succes te worden. James: ‘Het bleek verrassend gemakkelijk om in Nieuwegein betrokken en enthousiaste mensen te vinden die het bestuur willen vormen. Zo riep iemand: ‘Ik doe veel voor een Afrikaanse stichting in Utrecht, maar eigenlijk vind ik dat ik meer in mijn eigen woonplaats moet doen.’’ Wilt u meedoen of heeft u ideeën? Neem dan contact op met de stichting door een e-mailtje te sturen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren