Heropening Dierenweide Jutphaas

Zaterdag 14 september zal wijkwethouder Hans Reusch om 14:00 uur de dierenweide Richterslaan – Wenckebachplantsoen in de wijk Jutphaas-Wijkersloot samen met bewoners en de Stichting Beschermd Wonen heropenen.

De dierenweide wordt door de bewoners gekoesterd en al jarenlang bestond de wens dat deze werd opgeknapt. Dat is nu gebeurd. De herinrichting van de dierenweide nodigt uit voor bezoek. Men kan nu op bepaalde tijden de dierenweide in en bij de dieren komen. Een groep enthousiaste vrijwilligers uit de buurt maakt dit mogelijk. Op het hek van de dierenweide staan de actuele openingstijden.

De bewoners worden hierbij ondersteund door de gemeente Nieuwegein en de Stichting Beschermd Wonen Utrecht (SBWU). De SBWU is nauw betrokken bij de organisatie van de openstelling en verkent de mogelijkheden om dagbesteding en andere activiteiten voor haar cliënten te organiseren op en rond de dierenweide.

Tijdens het openingsfeest kan men voor de eerste keer in de dierenweide een kijkje nemen. Verder zijn er pony’s aanwezig waarop kinderen een ritje kunnen maken, wordt er geschminkt en worden er hapjes en drankjes uitgedeeld namens de winkeliers van het Makadocenter. Het aangrenzende ICT-bedrijf OpenSesame doet ook een duit in het zakje. Zo wordt het een dierenweide voor en door de buurt!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk