Katern

Dierendag op kinderboerderij IJsselstee

Op zondag 2 oktober 2011 vieren alle dieren van kinderboerderij IJsselstee hun verjaardag! Het is dan weer feest in het Natuurkwartier Nieuwegein. De activiteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur op de kinderboerderij en in het Milieu Educatie Centrum.

Van 12.00 uur tot 14.00 uur is er de jaarlijkse dierenkeuring voor kleine knaagdieren (zoals cavia’s, ratten, muizen en hamsters) en konijnen en hoenders. Om 15.00 uur is de prijsuitreiking met de grote Herman Nolte wisseltrofee. Doe mee met de dierenspeurtocht of laat je schminken als je favoriete dier! Natuurlijk worden ook de dieren zelf niet vergeten. Van 15.30 uur tot 16.00 kunnen er in de natuurtuin van het Milieu Educatie Centrum groentetaarten worden gemaakt. Die kunnen de dieren vervolgens lekker oppeuzelen.

Er is die dag veel te doen op het Natuurkwartier: Van 11.00 tot 15.00 uur is er een spannende speurtocht naar diersporen. Start bij het Milieu Educatie Centrum (MEC). Elke kind dat de speurtocht doorloopt, krijgt een kleine verrassing bij de koek-en-zopie kraam. Ook kun je je laten schminken als je lievelingsdier en groentetaarten maken voor de huisdieren. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een ‘dierendaglied’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk