Katern

Deze bedrijven van Elon Musk kunnen onze manier van leven veranderen

Iedereen kent Elon Musk omwille van zijn bedrijf Tesla, het bedrijf dat elektrische auto’s bouwt. Het is echter heus niet het enige revolutionaire bedrijf waarin Elon Musk al investeerde. Mogelijk zullen ook zijn andere bedrijven de manier waarop we in Nieuwegein leven definitief veranderen. We hebben het over een aantal andere spraakmakende bedrijven van de rijkste mens ter wereld.

SpaceX
Een ander voorbeeld van een bekend en revolutionair bedrijf van Elon Musk is SpaceX. Met SpaceX wil Elon krachtige raketten ontwikkelen en de ruimtevaart voor iedereen betaalbaar maken. Het bedrijf werkt momenteel vooral in opdracht van de ruimtevaartorganisatie NASA en heeft een ambitieus doel: mensen op Mars zetten. Zolang er geen Martianen zijn, maakt men er maar op aarde het beste van. Bijvoorbeeld via het satellietnetwerk Starlink. Dit netwerk moet internet overal ter wereld toegankelijk maken.

OpenAI Inc.
Het onderzoeksbedrijf OpenAI Inc. focust op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het doel van het bedrijf is heel nobel: “Het bevorderen en ontwikkelen van vriendschappelijke AI, op een manier die de mensheid als geheel ten goede komt.” Het bedrijf, dat wordt beschouwd als een belangrijke concurrent van DeepMind (Google), telt 120 werknemers. In 2019 werd het model GPT-2 gelanceerd. Dit model kan met een enkele druk op de knop overtuigende essays schrijven.

Investeringen in Bitcoin en Dogecoin
Iedereen weet dat Elon Musk een boontje heeft voor cryptomunten. Tesla heeft bijvoorbeeld fors geïnvesteerd in Bitcoin en Elon Musk heeft ook wel wat Dogecoins in zijn digitale portemonnee zitten. Hij gelooft sterk in een decentrale munt en in de mogelijkheden van de blockchain. Toch is er sprake van een liefde-haatverhouding, want Tesla stapte eerder ook al af van Bitcoins, omdat ze te energieverslindend zijn. Er zijn overigens ook wel wat foute geruchten omtrent Musks crypto-investeringen. Zo ging lange tijd het gerucht dat Elon Musk via Tesla een half miljard dollar had geïnvesteerd in het handelsplatform bitalpha ai. De makers van het platform hebben dit gerucht intussen zelf uit de wereld geholpen met een officieel bericht op de homepagina van de website.

Neuralink
Het menselijke brein blijft voer voor mysterie, maar daar wil vriendelijke Elon verandering in brengen. Het bedrijf wil de volledige werking van het brein in kaart brengen en gebruiken. Door middel van een chipimplantaat in het hoofd moet het mogelijk worden om bepaalde zaken aan te sturen. Daarnaast wil men de menselijke intelligentie kunnen uitbreiden met kunstmatige intelligentie. Het wil vooral de output van het brein, die tergend langzaam is, verhogen. Het resultaat kan worden vergeleken met een soort van telepathie: rechtstreeks vanaf elkaars brein met elkaar communiceren, zonder dat het nog nodig is om de lippen te bewegen. Het gaat echter verder dan brein-tot-breincommunicatie, want tegelijkertijd zou de kennis over het brein ook een antwoord kunnen bieden op onder meer epilepsie en de ziekte van Alzheimer.

The Boring Company
The Boring Company is allesbehalve een saai bedrijf, maar doet wel wat het zegt te doen: boren. Het bedrijf boort tunnels en wil op basis van goedkope tunnelboortechnieken een gigantisch tunnelnetwerk onder de grond aanleggen. Hierdoor wordt het verkeer boven de grond ontlast en worden files iets van het verleden. Dit gaat hand in hand met de ontwikkeling van de zogeheten Hyperloop, een soort vacuümtrein die in de tunnels ongelofelijke snelheden kan behalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk