PvdA wandelt over Handelskade

De PvdA wandelde op zondag 15 december over de Handelskade bij de Koninginnensluis. Met de raadsleden liepen veel omwonenden mee omdat zij zich zorgen maken over bouwplannen op deze unieke plek. Het bleek een uitgelezen mogelijkheid om persoonlijke verhalen te vertellen en foto’s en plattegronden te laten zien.

De eigenaar van de gronden langs de Handelskade onderzoekt de mogelijkheden om daar woningbouw te realiseren. Het betreft de strook groen ter hoogte van de Koninginnensluis. Zodra de plannen uitgewerkt zijn zal er een afweging gemaakt moeten worden tussen de belangen van de extra woningen, en de gevolgen daarvan voor de huidige omwonenden.

Bewoners uit de omgeving zijn erg gesteld op de Handelskade. Zij hebben dat tijdens de wandeling onderstreept door hun woonomgeving vanaf de dijk maar ook vanuit hun tuin te laten zien. Uit de gesprekken is duidelijk geworden dat de bewoners, ieder vanuit hun eigen perspectief, geen woningbouw aan de Handelskade willen. Zorgen hebben ze over de gevolgen van bebouwing aan de dijk, houden ze hun voeten droog of over de aantasting van het dorpsgezicht. Ook de verkeersveiligheid op de Handelskade is niet optimaal.

De PvdA wil een evenwichtige afweging maken om tot een standpunt over de ontwikkelingen aan de Handelskade te komen. Daar hoort ook de mening van omwonenden bij, deze wandeling gaf daar een belangrijke bijdrage aan. De ongeveer 35 deelnemers hebben deze wandeling zeer gewaardeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk