Denk mee voor het nieuwe participatiebeleid in Nieuwegein

Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werkt de gemeente aan een duurzame, veilige en gezonde stad. Daarvoor betrekt de gemeente Nieuwegein de inwoners van de stad bij allerlei ontwikkelingen en plannen. Of kloppen inwoners, ondernemers of organisaties zelf aan met een idee. ‘Deze samenwerking noemen we participatie. Het huidige participatiebeleid ‘Samen met de stad’ gaan we vernieuwen en verbeteren. Dat doen we graag samen met u!’ aldus de gemeente.

De gemeente ontwikkelt veel plannen voor en met de stad. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van City, de Routekaart Energieneutraal 2040, Betere Buurten en de Omgevingsvisie. Bent u op een passende en waardevolle manier betrokken bij deze ontwikkelingen en plannen van de gemeente?

Ook hebben veel Nieuwegeiners ideeën voor hun wijk, organisatie of bedrijf. Zo’n idee noemen we een initiatief. Hoe gaat de gemeente om met zo’n initiatief? Kortom, wat vindt u belangrijk voor het nieuwe participatiebeleid? Wat zijn volgens u belangrijke voorwaarden voor een goed participatietraject? We horen graag van u wat er in de samenwerking met de gemeente al goed gaat en wat er nog beter kan.

Vernieuwde visie, spelregels en aanpak
De gemeente Nieuwegein gebruikt uw tips en ideeën voor het vernieuwen van de Nieuwegeinse visie op participatie. Op basis van alle gesprekken werkt zij aan de vernieuwde visie op participatie. Ook ontwikkelen de gemeente Nieuwegein duidelijke spelregels en een heldere aanpak voor de Nieuwegeinse manier van samenwerken.

Wilt u ook in gesprek mer de gemeente Nieuwegein over participatie? Dat kan op maandag 17 en dinsdag 18 mei aanstaande. Meld u hier aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren