Denk mee over openbaar vervoer in Utrecht en Nieuwegein

De komende jaren komen er in de regio Utrecht nieuwe woningen en banen bij. Het wordt drukker op de weg en in het OV. Om toch goed bereikbaar te blijven en een fijne leefomgeving te houden, wordt ingezetzet op beter een beter Openbaar Vervoer. Hoe kunt u straks met goed openbaar vervoer uw nieuwe huis of uw werk op Utrecht Science Park bereiken? En hoe voorkomen we overbelasting rond Utrecht Centraal en het centrum? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de bijeenkomst op 12 september aanstaande.

‘De eerste ideeën over hoe we dat kunnen doen zijn er. Deze wil de provincie Utrecht graag laten zien. Dit najaar besluiten bestuurders welke mogelijke oplossingen verder onderzocht worden. Dus laat als inwoner nú horen wat u vindt en of u andere ideeën heeft’ aldus de provincie.

Bijeenkomst 12 september 2022
‘Op maandagavond 12 september 2022 presenteren we in U Ned-verband onze voorstellen voor het openbaar vervoer. Het gaat hierbij specifiek om verbindingen tussen Utrecht Centraal, de Merwedekanaalzone, Nieuwegein en het Utrecht Science Park (voorheen de Uithof). We zijn benieuwd naar uw mening en horen graag welke aandachtspunten u heeft.’

Praktische informatie
De bijeenkomst is op maandag 12 september 2022 van 18.30 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in het Stadskantoor van Utrecht aan het Stadsplateau 1. Meld u aan op de website van U Ned. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met alle informatie.

MIRT-verkenning OV en Wonen
MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Binnen dit programma werkt het Rijk samen met provincies en gemeenten aan de inrichting van Nederland. Bijvoorbeeld de bouw van huizen, wegen of spoorlijnen.

Het onderzoek naar het openbaar vervoer in onze regio heet ‘de MIRT-verkenning OV en Wonen’. Bij een MIRT-verkenning onderzoek je alle mogelijkheden en werk je samen met belanghebbenden stapsgewijs naar een concreet voorstel toe. Ook bij de MIRT-verkenning OV en Wonen vragen we bewoners, belangenorganisaties en experts om mee te denken. Eerder was dat om te bepalen welke punten we het beste kunnen verbinden. Nu gaat het om wat daarvoor nodig is en hoe we dat goed kunnen doen. Doen we dat met een bus, tram of metro? En via welke route?

U Ned
Rijk, provincie en gemeenten werken onder de naam U Ned samen aan gezonde groei en een beter bereikbare regio Utrecht. U Ned onderzoekt hoe openbaar vervoer in Utrecht en Nieuwegein kan bijdragen aan betere bereikbaarheid en woningbouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk