Demonstranten protesteren tegen ‘Kabinet Shell 1’ tijdens optreden Mark Rutte in Nieuwegein

Demonstranten zijn zaterdagmiddag op het podium geklommen bij een optreden van Mark Rutte tijdens een partijcongres van de VVD in het Nieuwegeins Business Centrum in Nieuwegein. “Gefeliciteerd met kabinet Shell 1”, riepen ze.

Tijdens hun protest werden de demonstranten onmiddellijk en zonder verzet te plegen weggevoerd. “Hoi, hoi,” riep de premier ze na. Op Twitter lieten leden van de SP-jongerenorganisatie Rood weten dat zij achter de actie zaten. “Wij openden vandaag frontaal de aanval op kabinet Shell I.”

ENERGIE
Rutte hield aan het eind van het congres geen toespraak, zoals gebruikelijk, maar werd geïnterviewd door cabaretier Jorgen Raymann. De VVD-leider gaf te kennen dat hij nog steeds ontzettend veel zin heeft in zijn baan.

“Ik zit nu nog boordevol energie. Als ik het nu moet inschatten ga ik nog een tijdje door.” Hij herhaalde echter dat hij pas een halfjaar voor de volgende verkiezingen besluit of hij opnieuw lijsttrekker wil worden.

MISSCHIEN
Opmerkelijk was dat Rutte enige reserves toonde over de vraag of het kabinet de rit uitzit. In een terugblik op de formatie gebruikte hij het woord ‘misschien’.

Rutte toonde zich nog steeds teleurgesteld dat GroenLinks afhaakte tijdens de formatie. Hij vindt dat een partij die zoveel zetels heeft gewonnen ook zou moeten meeregeren. Volgens Rutte hebben nogal wat jongeren niet op de VVD gestemd vanwege het klimaatbeleid.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren