Katern

De voordelen van glasvezel

In de huidige tijd waarin we met elkaar natuurlijk niet zonder het internet meer kunnen, is het wel zo prettig dat wanneer je iets wilt downloaden, dit ook redelijk snel gebeurt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je ontzettend lang moeten wachten of dat het streamen van je favoriete film of serie ook niet lukt. Gelukkig is dat voor een groot deel van de huishoudens in ons land voorgoed verleden tijd. Door de komst van glasvezel kun je namelijk vele malen sneller downloaden en dus ook eenvoudig op meerdere televisies tegelijk streamen. Naast deze voordelen zijn er nog tal van voordelen te benoemen waar de keuze voor glasvezel indien dit op jouw adres mogelijk is, een verstandige is.

Stabiele verbinding
Kies je glasvezel, dan mag je verwachten dat je een stabiele verbinding hebt. Het grote voordeel is namelijk, dat deze verbinding rechtstreeks tot aan jouw meterkast loopt. Zo wordt de kabel, waar dit bij een DSL-lijn wel gebeurt, dus niet onderbroken. Dit zorgt er dus voor dat jij de hoogste snelheid krijgt, waardoor de kans op storing bijna nihil is. Uiteraard kan het altijd een keer voorkomen dat er een storing ontstaat, maar dit zal doorgaans niet zijn door de lijn zelf, maar door externe factoren die je provider dus vaak zelf niet in eigen hand heeft. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld graafwerkzaamheden bij jou in de straat.

Snelheid
Het grote voordeel van glasvezel, is dat de snelheden gigantisch kunnen zijn. Waar je op een gegeven moment met DSL beperkt bent, geldt dit voor glasvezel niet. Met de komst van de verschillende streamingdiensten, is het dus de perfecte manier om binnen enkele seconden je favoriete film of serie te downloaden, zodat je deze ook offline kunt bekijken. Daarnaast is het streamen in de allerhoogste kwaliteit dus ook geen enkel probleem meer. Heb jij nog geen glasvezel? Dan is het tijd om de verschillende glasvezel abonnementen eens met elkaar te vergelijken, zodat je kunt zien welke mogelijkheden er voor jou allemaal zijn. Door te kiezen voor glasvezel, is het nooit meer een probleem dat je kinderen aan het gamen zijn en jij beneden rustig je favoriete serie of film wilt volgen.

Is het iets voor jou?
Heb jij momenteel nog een DSL verbinding, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden van glasvezel op jouw adres. Niet alleen is het een stuk sneller, maar ook stabieler. Uiteraard kan het heel goed zijn dat je momenteel prima zit en geen klachten hebt ten aanzien van je huidige verbinding, dan is dat natuurlijk alleen maar goed. Wel is het zo dat glasvezel natuurlijk de nieuwe toekomst wordt. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je hier alvast op voor te bereiden, zodat je straks wanneer de DSL-lijn volledig wordt vervangen, niet in alle haast alsnog hoeft over te stappen. In de huidige tijd waarin alles online wordt geregeld, kun je ook de verschillende abonnementen met elkaar vergelijken dus ook zien welke kosten hiermee gemoeid gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk