De Verkommerde Oever speelt ‘Smachtend’

Theatergroep De Verkommerde Oever speelt op zaterdagavond 24 mei in Theater de Kom in Nieuwegein de intense voorstelling ‘Smachtend’ van Sarah Kane. De regie is in handen van Sasja Ruys. In ‘Smachtend’ voel je het verlangen en de machteloosheid. Je voelt de pijn. De woorden snijden in je ziel. Zeven vrouwen en een man brengen een voorstelling die diep doordringt in gevoel en verstand.

Theatergroep De Verkommerde Oever is bijzonder en misschien wel uniek vanwege haar spelers; vrouwen die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering of een minimuminkomen. De problematiek van de vrouwen staat echter niet centraal in de groep. De theatergroep onderscheidt zich door eigenheid en maakt al tien jaar voorstellingen met een professionele uitstraling waarbij de artistieke kwaliteit voorop staat. Ieder jaar wordt gewerkt aan een toneelstuk van een gerenommeerde schrijver.

‘Smachtend’ is het laatste stuk dat Sarah Kane schreef voor ze op 28-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte. Wijbrand Schaap zei over ‘Smachtend’: ‘Het is een juweel, onontkoombaar en zo poëtisch en liefdevol geschreven dat je na afloop alleen maar kunt roepen om meer’.

Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa van theater De Kom, waar men tevens kan reserveren via telefoonnummer: 030 – 60 455 54. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren