De Veldrakker heeft haar 40-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan

Deze week bestond de OBS De Veldrakker aan de Heemraadsweide precies 40 jaar. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. De feestelijkheden werden geopend met een foto waarbij alle 320 kinderen en de leerkrachten de cijfers 40 vormden. Om alle festiviteiten te kunnen bekostigen hadden de kinderen via een sponsorloop een mooi bedrag opgehaald. Van dit bedrag is de helft € 2.600,-) geschonken aan de stichting Vaarwens, een stichting die de in het najaar overleden vader van een leerling van de school graag onder de aandacht wilde brengen.

Naast een kleur- en ballonnenwedstrijd werden de kinderen op allerhande activiteiten getrakteerd: van een pannenkoekenlunch tot een heuse, humoristische speelfilm, waarin alle leerkrachten van de school meespeelden. Leuk om je meester of juf eens in een héle andere rol te zien! De film werd afgesloten met een prachtige ‘lipdub.’ Ook waren er door medewerkers van DE KOM geleide dans-, muziek- en beeldende vormingsworkshops. Er was muzikale ondersteuning van een privé-orgel van een leerling.

Vanzelfsprekend mocht de viering van de verjaardagen van de meesters en juffen niet in de festiviteiten ontbreken. Er was heel veel te doen voor de kinderen: van krattenloop tot springkussen en van stokvangen tot schminken. Natuurlijk waren er regelmatig ook lekkere versnaperingen. Als aandenken aan de feestweek ontvingen alle kinderen een gouden medaille en een rugzak met jubileumattributen.

De feestelijkheden werden afgesloten met een Koningslunch. Er rest nu nog één activiteit: de reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Deze wordt georganiseerd op donderdag 14 juni van 19.00-21.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen, vóór 6 juni naar: info@veldrakker.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren