De strip van Kim Houtzager

Iedere week tekent Kim Houtzager de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent. Klik op de twee poppetjes onder de tekst om de strip te zien.

Kim: ‘De tram heeft kuren. Geen idee waarom, maar de afgelopen week reed hij niet altijd volgens dienstregeling. Op zaterdag riep de tramchauffeur om dat hij niet verder kon en dat we beter met de bus konden gaan. Iedereen stapte dus uit en circa 50 man stonden op de bus te wachten. De eerste buschauffeur liet maar een handjevol mensen instappen en de deur sloot terwijl iemand nog bezig was met instappen. Tja, daar wordt de rest van de reizigers wel chagrijnig van. Wat zou buschauffeur nummer 2 doen? Die buschauffeur liet iedereen instappen en ook al zat de bus stampvol, iedereen kon mee. Daarnaast deed de chauffeur alle mogelijke moeite om de sfeer er in te houden, wist hij zich door een verstopt verkeersplein te wurmen (het was zonder overdrijven centimeterwerk!) en nam hij een alternatieve route om de file te omzeilen. Het applaus wat hij tot tweemaal toe kreeg was dan ook dubbel en dwars verdiend. Hulde!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk