De strip van Kim Houtzager

Kim Houtzager is een dromerig type. De Nieuwegeinse kan wegdromen in een compleet andere wereld. Ze schrijft boeken en kan prachtig tekenen. Ook op De Digitale Stad Nieuwegein schrijft ze wekelijks een strip over het nieuws en wat ze meemaakt in Nieuwegein of beleven de figuren hun eigen avonturen in de Digitale Stad Nieuwegein.

Kim woont al meer dan 25 jaar in Nieuwegein heeft al vele veranderingen meegemaakt. Zowel het verleden, heden als de toekomst van Nieuwegein houdt haar bezig. Afgestudeerd op de PABO heeft ze besloten haar droom van auteur en illustrator na te volgen.

Kim: ‘Ik weet het, weer over de bus. Maar dit keer niets te klagen – afgelopen zaterdag heb ik één van de leukste busreizen meegemaakt. In 40 minuten tijd zag ik hoe een mindervalide en op-middelbare-leeftijd paar door verschillende reizigers in de bus naar hun bushalte werd gebracht. Niemand kende ze, maar iedereen hielp. En hun verliefdheid,… aandoenlijk! Tegelijkertijd was ‘Zombie Elvis’ op weg naar, of kwam hij net terug van een Halloween-feestje (prachtige grime!). Vreemde blikken even, maar de meeste passagiers negeerden hem. Tot een jongedame in de bus stapte. Zo’n 5 haltes lang had zij de slappe lach, al had ze pas na 6 haltes door dat hij Elvis moest voorstellen. Daardoor schoten andere medepassagiers in de lach. “Geweldig, nietwaar? Hoe iedereen elkaar helpt en dat Zombie Elvis gewoon met de bus mee kan.”, zei ik tegen de dame naast me. Ze knikte en zei iets wat sommige mensen vergeten: “Soms zijn we opeens allemaal gelijk en staat men voor elkaar klaar. Het schept toch een band…”’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk