Katern

Geslaagde Sport- en Speldag in Vreeswijk voor jongeren met een verstandelijke beperking

Ondanks de warmte zijn zaterdag 30 juni 2018 meer dan vijftig kinderen samen met ouders en begeleiders komen opdagen op Fort Vreeswijk om deel te nemen aan de Sport- en Speldag en zich van hun sportiefste kant te kunnen laten zien. Alweer voor de twaalfde keer heeft Rotaryclub Nieuwegein dit jaarlijks terugkerende evenement georganiseerd, speciaal voor jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving.

Na de opening van de spelen door burgemeester Frans Backhuijs hebben de deelnemers zich kunnen voorbereiden op wat komen gaat tijdens een spetterende ‘warming-up’ met ‘The Wiz’, waarin ook onze burgervader zich niet onbetuigd laat. Daarna zijn zij en hun begeleiders in teamverband de uitdaging aangegaan. Zij die niet aan deze sportieve uitdaging hebben kunnen of willen deelnemen, wacht een scala van andere activiteiten, zoals schilderen, tekenen en schminken.

Na een zeer geslaagde en sportieve ontmoeting, waarbij het laatste onderdeel, het natte-sponzengooien voor velen bij deze hitte het hoogtepunt vormt, zit het actieve deel er op en reikt wethouder Hans Kuiper de deelnemers hun welverdiende kampioensmedaille uit. Hierna hebben de kinderen en hun ouders of begeleiders nog kunnen genieten van een uitgebreide barbecue.

Na een mooie, maar zeker ook een vermoeiende dag, zijn de kinderen wederom huiswaarts gekeerd; enthousiast en er vast van overtuigd om volgend jaar weer van de partij te zijn.

Vele sponsoren en vrijwilligers hebben voor deze kinderen de dag weer tot een onvergetelijke gebeurtenis gemaakt. Onze videograaf Bart van Rooijen maakte bovenstaande video-impressie.

Burgemeester Frans Backhuijs danst lekker mee tijdens de opening van de Sport- en Speldag

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren