De Schakel op twee thema’s Gezonde School

Het 500e themacertificaat van het vignet Gezonde School is donderdag 2 juli uitgereikt aan de openbare basisschool de Schakel in Nieuwegein. Zij ontvingen dit themacertificaat voor het thema Voeding. Tijdens een feestelijke uitreiking bij de school overhandigde Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland het 500e certificaat aan Ingrid Bleijenberg, directeur van de Schakel, en een aantal leerlingen.

Ingrid Bleijenberg is er trots op dat de Schakel een Gezonde School is. “Onze school heeft gezondheid hoog in het vaandel staan. Daarom hebben we ook direct, toen het vignet na drie jaar zou verlopen, een aanvraag voor verlenging ingediend. We zijn er dan ook trots op dat we voor onze betrokkenheid en inzet weer een officiële erkenning hebben gekregen. Helemaal fantastisch dat we het 500e themacertificaat in ontvangst mochten nemen.”

De Schakel ontvangt het vignet voor het thema Voeding. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Naast ouders kan ook de basisschool een belangrijke bijdrage leveren door op een positieve manier gezond eetgedrag te stimuleren. Kinderen brengen immers een groot deel van hun tijd door op school, waar ook gegeten en gedronken wordt”, aldus Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum en partner van Gezonde School. Het bleef niet bij één themacertificaat: OBS De Schakel heeft eerder al het themacertificaat Sociaal-emotionele ontwikkeling en Milieu mogen ontvangen.

Vignet Gezonde school is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Basisscholen kunnen voor diverse thema’s een vignet aanvragen, waaronder Voeding, Bewegen en sport, Sociaal-emotionele ontwikkeling en Milieu. Sinds de start in 2011 is nu dus op 2 juli het 500e themacertificaat uitgereikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren