De Schakel de meest frisse school van Nederland

Op 7 november 2012 zal directrice Ingrid Bleijenberg van Openbare Basisschool De Schakel aan de Mendes da Costalaan in Nieuwegein in t Spant in Bussum de prijs voor meest frisse school van Nederland in ontvangst.

Bleijenberg: ‘U kent het wel: als ouder ben je op zoek naar een goede school voor je kind. Natuurlijk wil je dan dat die school goed en veilig bereikbaar is, dat hij goed staat aangeschreven, de leerprestaties uitstekend zijn, maar ook ……. dat de school fris en gezond is. Helaas is dat laatste lang niet altijd het geval.’

Er zijn steeds meer publicaties waarin een relatie wordt gelegd tussen het binnenklimaat van een school en de leerprestaties van de kinderen. Bij een gezond binnenklimaat kunnen kinderen zich beter concentreren en zijn ze op het eind van de dag fitter dan op een school waar het binnenklimaat te wensen over laat. ‘Als de school fris, gezond en energiezuinig is, is dat niet alleen fijn voor de kinderen, maar ook iets om trots op te zijn en uit te dragen’ aldus directrice Bleijenburg tegenover onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk