Nieuwe inrichting Vredebestlaan

Vijf bomen, type Amerikaanse eik, aan de Vredebestlaan worden in de week van 4 maart gekapt. Ze staan aan beide zijden van de straat. Drie bomen zijn ziek, twee bomen veroorzaken ernstige wortelopdruk. Het gaat om monumentale bomen. De gemeente heeft hiervoor advies ingewonnen bij een gespecialiseerd bureau. De kapvergunning is inmiddels verleend. Er blijven 22 monumentale bomen staan in de Vredebestlaan. In het komend plantseizoen 2013/2014 worden er drie nieuwe bomen voor terug geplant op verschillende plekken in uw straat.

De gemeente heeft vervolgens een plan gemaakt voor herinrichting van de Vredebestlaan. Het plan bestaat uit het opheffen van de stoep tegen de woningen. Op deze plek worden verschillende plantvakken gemaakt. De bestaande plantvakken aansluitend bij de huidige stoep worden hierdoor vergroot. Het idee is vervolgens om in de plantvakken bloeiende heesters te laten groeien. De huidige stoep zou dan worden verlegd naar de overzijde van de straat in de huidige groenstrook.

De gemeente is benieuwd naar uw ideeën over de herinrichting van de Vredebestlaan. Daarom nodigen zij u van harte uit voor een inloopbijeenkomst op 15 april van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Stadshuis. U kunt op de inloopbijeenkomst uw mening geven over het plan en uw eigen invulling geven. De gemeente neemt dit mee in het uiteindelijke plan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren