De meerwaarde van zakelijk LED verlichting

Bij de keuze voor het aanschaffen van LED verlichting, kunnen meerdere redenen een rol spelen. Aangezien de productie van de gloeilamp, sinds 2018 niet meer is toegestaan, wordt al langer gekeken naar gelijkwaardige andere vormen van verlichting. De ouderwetse gloeilampen verspilden het overgrote deel van hun energie aan warmte, terwijl het creëren van licht uiteraard het doel van verlichting is.

De meerwaarde van LED verlichting is terug te voeren op diverse voordelen. Door te investeren in zakelijke LED verlichting, kan tot 90% worden bespaard op je energiekosten. Daarnaast draag je dus op substantiële wijze bij aan het milieu. Niet alleen door het gebruik van minder energie, maar ook doordat de CO2 uitstoot aanzienlijk afneemt.

Ander bijkomend voordeel is, dat LED verlichting vele malen langer mee gaat. In aanschaf is deze vorm van verlichting weliswaar duurder, maar dat betaalt zich al snel terug, veelal al binnen een half jaar. LED verlichting is dus een goede vervanger voor de ouderwetse gloeilamp. Een LED lamp wordt bovendien niet warm. Dit kan in veel situaties een belangrijk onderscheidende factor zijn. Als er in jouw bedrijfsruimte sprake is van hoge plafonds, dan is het vervangen van de verlichting een tijdrovende, maar ook dure klus. Het gebruik van een hoogwerker zal nodig zijn om de verlichting te kunnen vervangen. Door de lange levensduur van de LED verlichting, zal vervangen veel minder vaak hoeven te gebeuren, waardoor er ook op dit vlak een besparing optreedt.

Kostenbesparing
Waar LED verlichting in een huishouden op relatief kleine schaal wordt toegepast, is het energieverbruik in het bedrijfsleven vele malen groter. Het loont zich dus echt om LED verlichting aan te schaffen, als je een bedrijf runt. Voor veel bedrijven geldt immers ook, dat ze na sluitingstijd nog steeds verlichting hebben branden. Zij het om diefstal tegen te gaan of om het bedrijf ook na sluitingstijd nog steeds in het zicht te houden voor potentiële klanten.

Het bestellen van jouw zakelijke LED verlichting kan je met een vertrouwd gevoel doen, bij een bedrijf dat weet wat voor jouw specifieke situatie de beste oplossing is. Het is dus aan te bevelen, op zoek te gaan naar een bedrijf dat hieraan weet te voldoen.
Als je een bestelling plaats, is vaak al op korte termijn gebruik te maken, van de LED verlichting.

Accessoires
Bij het vervangen van jouw gloeilampen voor LED verlichting, dienen er veelal ook aanpassingen plaats te vinden. Zo kan je denken aan andere bekabeling, dimmers, maar ook aan bewegingsmelders.

Belastingvoordeel
Behalve het financiële voordeel dat je zult genieten, waar het gaat om lagere energiekosten, maakt het aanschaffen van deze vorm van verlichting ook, dat je recht hebt op energie-investeringsaftrek, de zogeheten EIA-aftrekregeling. Dit fiscaal voordeel is in het leven geroepen, om ondernemers te stimuleren, energiebesparende investeringen te doen. Nederlandse ondernemers die vennootschaps- of inkomstenbelasting betalen, mogen gebruikmaken van deze regeling. Anno 2020 is het extra voordeel maar liefst 45%. Wil jij voor deze regeling in aanmerking komen, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Vanaf het moment dat jij de investering hebt gedaan, heb je overigens 3 maanden om de regeling aan te vragen.

Boetes
Door de Wet milieubeheer, ben je als bedrijf verplicht om investeringen te doen, die een energiebesparing teweeg brengen. Uitgangspunt is hierbij dat deze investeringen een terugverdientijd hebben die maximaal 5 jaar is. Niet investeren in energiebesparende investeringen, kan een bezoek van de inspectie tot gevolg hebben, met daaruit voortvloeiend een boete.

Zakelijke LED verlichting kent veel voordelen
Het aanschaffen van LED verlichting van Letsleds kent dus vrijwel alleen voordelen. Weliswaar ligt er een boete op de loer indien er niets geïnvesteerd wordt, maar dat is eenvoudig te voorkomen, door oog te hebben voor duurzame investering op het gebied van verlichting. Tel daarbij op dat je recht hebt op de aftrek en de voordelen dienen zich direct aan. Denk aan je eigen financiën en stap over op LED verlichting. Zo verlicht je niet alleen jouw portemonnee, maar ook het milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren