De lente komt de klas in!

Vanaf vandaag komt de lente de klas in met de natuur in de klas producten ‘Uit de bol gaan’ en ‘Zaden om te zaaien’ van BuitenWijs. BuitenWijs is de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur en milieu educatie. Vijfendertig groepen 1 & 2 en vijfendertig groepen 3 & 4 van de basisscholen in deze BuitenWijs gemeenten krijgen de komende weken échte natuur in de klas.

De leerlingen van groep 1& 2 zien een Amaryllis bol groeien en krijgen eigen bolletjes om voor te zorgen. De leerlingen van groep 3 & 4  gaan als kleine tuinmannen aan de slag. Binnen volgen zij de ontwikkeling van een bruine boon in een potje en zaaien de leerlingen tuinkers en afrikaantjes. Buiten worden zonnebloemen, lathyrus en smaakvolle radijsjes gezaaid. Leerkrachten zetten bovendien deze producten in om de schoolomgeving aan te kleden.

Ieder schooljaar krijgen alle basisscholen van de BuitenWijs gemeenten de kans om voor iedere groep natuur in de klasproducten te bestellen. Deze producten dragen bij aan de natuur- en seizoen beleving van de leerlingen. Door het aanbod van BuitenWijs komen kinderen in aanraking met de natuur, gaan vaker naar buiten en gaan bewuster om met de wereld om hen heen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren