‘De Kroon op Jutphaas’ feestelijk gestart

Met de onthulling van de naam van het nieuwe hof, Hof van Plettenburg, en het slaan van de eerste paal, startten de nieuwe bewoners samen met wethouder Hans Adriani vrijdag 10 juni feestelijk de bouw van ‘De Kroon op Jutphaas.’

De Kroon op Jutphaas maakt onderdeel uit van ‘Mooi Rijnhuizen.’ Een gebied dat zich ontwikkelt naar een gemengd, hoogwaardig gebied waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. Daarbij vergroot zij haar kwaliteit door onder andere de monumentale, cultuurhistorische en groene waarde te versterken en te herstellen.

‘Hof van pettenburg’ is een nieuwbouwproject van 30 appartementen en 26 grondgebonden eengezinswoningen. Het wordt gebouwd op de hoek van Edisonbaan en Plettenburg nabij kasteel Rijnhuizen in ‘Mooi Rijnhuizen.’ Inmiddels is 85% van de woningen verkocht. Een nieuwe bewoonster: “De mooie locatie trok me, er is hier veel groen. Daarnaast ligt het dichtbij het centrum en ik ga er duurzaam wonen.”

De Kroon op Jutphaas is het eerste nieuwbouwproject in Nieuwegein waar het innovatieve energieconcept ‘nul-op-de-meter’ (NOM) wordt toegepast. Dit betekent dat jaarlijks niet meer energie verbruikt wordt dan wordt opgewekt. De energiemeter staat dus op ‘Nul.’ Dit energieconcept geldt voor alle verschillende woningtypes in dit bouwinitiatief: appartementen, rijwoningen (zowel tussen- als hoekwoning), 2/1-kap, vrijstaand. Uniek is ook de ontzorging en garantie voor de bewoner op de energieprestatie van de woningen gedurende 25 jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk