‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘Hoewel de schraapmachine dagelijks de Nieuwegeinse dreven en bermen met de grond gelijkmaakt, zijn er nog steeds plekjes met prachtige wilde bloemen. Zoals de veldlathyrus.

Udo: ‘Nu de schraapmachine dagelijks door Nieuwegein davert, zijn er steeds minder wilde bloemen te bewonderen. Zoals deze veldlathyrus, een wat kleinere verwant van de veelkleurige lathyrus die vele tuinen opsiert. De tuinsoort heeft echter geen gele bloemen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk