De jaarlijkse oliebollentest

Het AD bezocht voor de jaarlijkse oliebollentest 164 bedrijven. Volgens de krant gaat de gemiddelde kwaliteit wel omhoog, maar niet in Nieuwegein. Landelijk kregen 133 een voldoende en 39 zaken scoorden minimaal een 8. In Nieuwegein werden de oliebollen geproefd en beoordeeld van bakkerij Sterk aan het Dilleveld en op Cityplaza werd Benjamin’s Hollandse Oliebollenkraam bezocht. Beide bakkers stonden dicht bij elkaar in de ranglijst, bakkerij Sterk op de 145ste plaats en Benjamin’s op plek 148. Het oordeel van de jury: onvoldoende. Winnaar werd Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse.

De jury over de oliebollen van bakkerij Sterk: ‘Na veel hogere noteringen in voorgaande jaren laat Sterk nu een flinke steek vallen. Vlak van smaak, mede door te weinig vulling. Ook klef. Afwijkende geur. Snel vergeten maar.’ De jury gaf voor de bol met een vet percentage van 9,98 een 5,5.

De conclusie over Benjamin’s oliebol: ‘Benjamin is het rustiger aan gaan doen en introduceert een opvolger. Of dat een goed idee is? Er valt nog veel te leren. Bijvoorbeeld: voeg voldoende vruchten toe. En maak de bol iets luchtiger.’ Ook Benjamin’s kreeg een 5,5. Deze was iets minder vet met een percentage van 8,14.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk