‘De heilige koe’

Overal in Nieuwegein kom je iets tegen, mensen, dieren, gebouwen, auto’s, fietsen etc. maar ook kunstwerken, Openbare Kunstwerken. Wekelijks zullen wij deze hier behandelen. Wie is de maker, waarom daar op die plek en wat stelt het nu voor.

Onze fotograaf Arend Bloemink trekt er op uit, met zijn camera, met zijn blik op het kunstwerk om u te laten genieten van kunst, thuis, van achter uw computer en ……… mocht u het zelf willen zien dan kunt u er ook heen met de kennis die u hier leest op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week ‘de heilige koe’.

De maker van ‘de heilige koe’ is Joris Baudoin, hij komt uit Heerwaarden. Heeft ook een website. Het kunstwerk is gemaakt op ware grootte in 1999 en is gemaakt van beton. De opdrachtgever was de bewonersvereniging Het Palet in Galecop en staat op een parkeerplaats aan de Rembrandthage in de wijk Galecop.

Joris Baudoin: ‘De straatnamen in de wijk zijn die van beroemde Hollandse schilders, de Heilige Koe verwijst naar hun traditie (Paulus Potter). De roodbonte is daarnaast de koe die in dit gebied graasde voor er gebouwd werd en ontneemt nu een hedendaagse heilige koe haar plek.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!