De Eeuw van Ariane: Muziektheater op binnenvaartschip tijdens open monumentenweekend

Zaterdag 14 en zondag 15 september speelt muziektheatergezelschap Ausdauer hun voorstelling ‘De Eeuw van Ariane’ bij de Museumwerf Vreeswijk. Ausdauer speelt de voorstelling op hun eigen binnenvaartschip de ROAN. In het kader van het open monumentenweekend vinden bij de Museumwerf verschillende activiteiten plaats.

Binnenvaartliefhebbers kunnen dat weekend hun hart ophalen in Vreeswijk. De Museumwerf heeft een programma samengesteld met veel activiteiten, waaronder de voorstelling van Ausdauer over de schippersdochter Ariane en haar vader.

Intiem portret van het leven op een binnenvaartschip
Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Daniël Lehmann, medeoprichter van Ausdauer en eigenaar van de ROAN, vond een doos met liefdesbrieven verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Hij ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van zijn schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Samen met regisseur Genio de Groot en met tekst van Enne Koens, maakt Ausdauer ‘De Eeuw van Ariane’: een intiem portret van het leven op een binnenvaartschip. Een muzikale voorstelling aan boord van het 40 meterlange binnenvaartschip ROAN, terwijl het publiek vanaf de kade toekijkt. Verhalend, sfeervol en vol snelle, scherpe dialogen, waarbij het zelfstandig worden van de vrouw centraal staat, boordevol nieuwe muziek van de vaste musici van Ausdauer.

Toen de ROAN nog in bedrijf was, voer het schip regelmatig door Europa. Tegenwoordig ligt de ROAN in de museumhaven van Rotterdam.

Voorstellingen, rondleidingen, diner
Naast de voorstellingen, die beide dagen om 14.00 uur en 19.00 uur gespeeld worden, zijn er tevens rondleidingen en is er een diner verzorgd door Maestro Cees van Suylekom. Kijk voor reserveringen en tickets op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren