Katern

De cryptomarkt: redenen voor de grote stijgingen en dalingen de afgelopen periode

De eerste maanden van 2021 zat de markt voor cryptomunten vrijwel over de gehele linie in de lift. Records werden gebroken en het leek niet op te kunnen. Het afgelopen jaar waren er steeds meer signalen dat crypto breder toegepast gaat worden. Ook reguliere beleggers tonen meer interesse voor de mogelijkheden die cryptomunten bieden. Toch gedraagt de cryptomarkt zich op dit moment weer wisselvallig.

Invloed van grote spelers en landen op de markt
In maart tweette Elon Musk dat zijn bedrijf Tesla vanaf nu bitcoin zou accepteren bij de aankoop van een nieuwe auto. Dit gaf een behoorlijke impuls aan de prijs waarbij op 14 april de bitcoin steeg tot ruim 64.000 dollar. Half mei draaide Musk dit beleid alweer terug, vanwege het hoge energieverbruik van cryptomining. Dit gaf de eerste duw naar een daling van maar liefst 50%. Ook over andere coins liet hij van zich horen – zo zorgde hij met zijn tweets ook een aantal keer voor een behoorlijke stijging van de memecoin Dogecoin. Het beleid van afzonderlijke landen beïnvloedt de prijzen van cryptomunten ook. Zo heeft El Salvador aangegeven bitcoin als wettig betaalmiddel te gaan accepteren. China voert daarentegen momenteel weer een harde strijd tegen crypto gerelateerde bedrijven. Al deze gebeurtenissen veroorzaken een onzekere stemming.

Bredere ontwikkelingen op de cryptomarkt
De meest bekende cryptomunt is nog altijd de bitcoin. Voorheen was het zo dat de prijzen van andere coins min of meer meebewogen met de prijs van de bitcoin. Ethereum is al langer een goede tweede op de markt. De koers van deze munt beweegt echter sinds dit jaar steeds vaker onafhankelijk van de bitcoin. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een nieuwe versie van Ethereum, die onder andere energiezuiniger zal functioneren. Ook andere munten zoals Cardano (ADA) timmeren behoorlijk aan de weg. Ondanks de onzekerheid op de markt, breiden de toepassingen zich uit en raakt crypto verder verweven met het internationale financiële systeem.

De beweging van de markt biedt volop kansen
Vraag je je af of het momenteel een goed moment is om in te stappen in de markt? Juist in een wat wisselvallige markt krijg je makkelijker de kans om tegen een relatief lage prijs in te stappen. De eerste stap is een account aanmaken bij een betrouwbare exchange. Een exchange is een platform dat functioneert als beurs. Hier kun je cryptomunten aankopen en verhandelen en de actuele koers volgen. Zo kun je jouw eigen oordeel vormen wanneer het een goed moment is om met cryptocurrency te beginnen.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren