Ontmoetingsbijeenkomsten gemeenteraad in oktober

Vanaf oktober gaat de nieuwe werkwijze in van de gemeenteraad. Doel van deze nieuwe werkwijze is om inwoners en belanghebbenden beter te betrekken bij de besluitvorming. Zo staat de eerste woensdag van de maand altijd in het teken van ontmoeting en informatie-uitwisseling. De tweede woensdag van de maand heeft de raad een voorbereidende vergadering, om de laatste woensdag van de maand een besluit te kunnen nemen. De wijze waarop de ‘ontmoeting’ vorm gegeven wordt, zal per keer verschillen.
Woensdag 6 oktober staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie centraal. Vanuit de Hollandse Waterlinie lopen er twee projecten op Nieuwegeins grondgebied: de aanleg van een fietsbrug bij de Plofsluis en de aanleg van een recreatief Transferium bij de A27. Voor de informatiebijeenkomst zijn verschillende betrokkenen uitgenodigd. Karl Blokland van het projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie zal een presentatie houden, waarna er gelegenheid is met elkaar in gesprek te gaan. Overige belangstellenden zijn ook van harte welkom! De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en openbaar toegankelijk.Woensdag 13 oktober wordt er voorafgaand aan de voorbereidende raadsvergadering van 19.00 tot 20.00 uur een ‘ontmoeting’ georganiseerd. Ondernemers en indieners van het burgerinitiatief zijn uitgenodigd om in een informele setting met de raadsleden van gedachten te wisselen over de Detailhandelsvisie Nieuwegein 2010 en het Burgerinitiatief Galecopperzoom A12 zone. Vanaf 20.00 uur staan beide onderwerpen op de agenda van de voorbereidende raadsvergadering. U kunt dan gelijk horen wat de raadsfracties van de voorstellen vinden en hoe de besluitvorming verder zal verlopen. Ook dit programma wordt in het gemeentehuis georganiseerd en is openbaar toegankelijk.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: