‘De Burgemeester Kookt’ legt geen windeieren voor stichting ‘Dag Zonder Zorgen’

Vrijdag 11 oktober 2019 werd het jaarlijks terugkerende benefiet evenement ‘De Burgemeester Kookt’ gehouden. Dit evenement kent een lange historie. Al in de tijd van burgemeester Jan Laan werd dit evenement met regelmaat georganiseerd. Ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel in Nieuwegein. Deze keer was het de beurt aan de stichting ‘Dag Zonder Zorgen.’

Burgemeester Backhuijs en Arnold van Anraad reikte de cheque, met het totaalbedrag van 11.055,- euro, vandaag uit aan Rick de Jong van de stichting ‘Dag Zonder Zorgen.’ Onze videograaf Jos van Vogelpoel en reporter Frans Evers waren ter plekke om het moment voor onze lezers vast te leggen.

Rick de Jong van de stichting ‘Dag Zonder Zorgen’: ‘We zijn zeer blij met het opgehaalde bedrag, heel veel gezinnen gaan hier van genieten. Het geld zal worden besteed aan aan diverse events zoals ‘De Grote Dag.’ We nemen dan gezinnen mee met een kleine portemonnee naar bijvoorbeeld een pretpark. We verzorgen die dag helemaal, van bus tot rode loper etc. We denken tussen de 450 tot 600 gezinnen gelukkig te kunnen maken.’

De cheque werd uitgereikt in het kantoor van van Anraad. Geen vreemde plek. Arnold van Anraad was ooit eigenaar van het bedrijf dat hij na zijn pensioenering heeft overgedragen aan zijn zoons. Van Anraad heeft ook Burgemeester Frans Backhuijs gevraagd om mee te doen met het benefiet evenement. Dit alweer zes jaar geleden.

Tijdens de laatste ‘Burgemeester Kookt’, mocht Arnold van Anraad de Anna van Rijnpenning ontvangen vanwege zijn inzet voor de Nieuwegeinse samenleving. In 2016 werd maar liefst 14.000,- euro opgehaald. toen ging het bedrag naar ‘School’s Cool.’

Arnold van Anraad kreeg de Anna van Rijnpennig tijdens de laatste ‘Burgemeester Kookt’

Over de stichting ‘Dag Zonder Zorgen’
Voor de meeste mensen zijn gezinservaringen met elkaar beleven en delen de gewoonste zaak van de wereld. We gaan met het gezin op vakantie, dagjes uit, naar de bioscoop of naar een pretpark. Wat is er mooier dat kinderen hun gezinservaringen met elkaar kunnen delen op school of op de sportclub.

Maar wat als een gezin door financiële omstandigheden niet in staat is om dergelijke gezinservaringen te kunnen beleven? Wat als er kinderen zijn die op school van andere kinderen hun verhalen horen, terwijl het voor hun niet mogelijk is om dezelfde ervaringen te kunnen mogen beleven.

Wat doet de stichting ‘Dag Zonder Zorgen’
Stichting Dag Zonder Zorgen zorgt ervoor dat gezinnen met kinderen tot en met 18 jaar die het niet al te breed hebben kunnen genieten van een gezinservaring. Een gezinservaring, waar anders geen geld voor zou zijn. Als betrokken medemens vinden wij het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de lokale maatschappij.

Waarom doen wij dit
Wij doen dit uit oprechte betrokkenheid en het gevoel iets te doen voor onze medemens. Wij gunnen het gewoon ieder gezin om samen mooie herinneringen te maken en deze gezamenlijk te delen. Wij zijn ervan overtuigd dat een Dag Zonder Zorgen bijdraagt aan het gezinsleven en aan de saamhorigheid binnen het gezin. Wij geloven dat gezinservaringen onbetaalbaar en zeer waardevol zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk