De Beugelaer van februari 2022 staat weer klaar

Deze week is het februari nummer van de wijkkrant voor Vreeswijk uitgekomen, en zoals altijd is deze ook te downloaden via De Digitale Stad Nieuwegein. In de wijkkrant blikken de samenstellers terug en kijken wat er dit jaar allemaal weer te gebeuren staat.

In deze kleurrijke editie is ruime aandacht voor het verwijderen van de oude boogbrug. Fons van Leusden heeft via Facebook maandenlang de voortgang bijgehouden in beeld en tekst. Aan ons vertelt hij waarom hij zo gefascineerd was. Rina Copier van den End vertelt in haar column hoe je van Vreeswijk naar Vianen en vice versa kwam toen er nog geen bruggen bestonden.

Nieuwegein vierde zijn 50ste verjaardag en ter gelegenheid daarvan is een prachtig koffietafelboek uitgebracht. Centraal staat het ontstaan van de wijken en daarmee het ontstaan van de stad.

Arjan Verheul vertelt over het brouwen van bier, want dat is zijn grote passie. Maar Arjan is ook een zeer betrokken Vreeswijker. Hij is vrijwilliger. En in alles wat hij doet is de rode draad het verbinden van mensen. Met zijn enthousiasme probeert hij zijn woonomgeving leuker te maken. En dat lukt hem!

We maken kennis met Gert-Jan van de Waal. Hij is onze nieuwe wijkagent. Begonnen als vakleerkracht gymnastiek in het speciaal onderwijs, zocht Gert-Jan meer verbreding en verdieping in zijn werk. Hij koos voor een carrière bij de politie. Zijn functie als wijkagent in Vreeswijk ziet hij als de kers op de taart.

Veel leesplezier!


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren