De Beugelaer van april 2021 staat weer klaar

Deze week is het tweede nummer van de wijkkrant voor Vreeswijk uitgekomen dit jaar, en zoals altijd is deze ook te downloaden via De Digitale Stad Nieuwegein. In de wijkkrant blikken de samenstellers terug en kijken wat er dit jaar allemaal weer te gebeuren staat.

De Beugelaer april 2021

Voor het tweede jaar achtereenvolgend is het vieren van Koningsdag in Vreeswijk niet mogelijk. ‘We zetten dan weliswaar een streep door het feest, maar dat geldt niet voor het Oranjegevoel. Daar zijn en blijven wij samen de baas over. De nadruk in deze Beugelaer ligt dan ook op het Oranjegevoel’ aldus de redactie.

De Oranjevereniging Vreeswijk doet een oproep om massaal te vlaggen (als het even kan met Oranje wimpel). Wat de regels daarvoor zijn, leest u in deze Beugelaer. De Oranjevereniging nodigt u uit om mee te doen aan een fotowedstrijd. Gezinnen kunnen meedoen aan een Oranje speurwandeltocht.

Dorpsgenoot Donij van Doorn zingt als sopraansoliste de sterren van de hemel in het orkest van André Rieu. De Amerikaanse toer werd abrupt stopgezet vanwege het Coronavirus. Ook haar partner Fabian Egli, freelance zanger, had plotseling een lege agenda. Sinds twee jaar woont dit stel in Vreeswijk en hadden ze eindelijk tijd om Vreeswijk te leren kennen.

U leest in deze Beugelaer ook over de vervanging van de aandrijflijn van de Prinses Beatrixsluis. De oude aandrijflijn staat nu tentoongesteld naast de sluis. Dit en meer, zoals het gouden jubileumfeest van Nieuwegein, leest u in de Beugelaer van april 2021.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk