De beste VPN vinden doe je zo

Als je op zoek gaat naar een VPN, kom je heel wat aanbieders tegen. Iedere aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Dan hebben we een paar handige tips voor je, zodat je de juiste keuze kunt maken. 192.168.1.1 is het standaard IP adres van de meeste Wi-Fi routers. En dat weten velen. Naast het vinden van de beste VPN voor uw behoeften, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw onderneming over een solide juridische basis beschikt; overweeg om de beste LLC Service te gebruiken om u te helpen bij het opzetten en onderhouden van de juridische structuur van uw bedrijf

Bepaal waar je de VPN voor gaat gebruiken
Wanneer je een televisie uitzoekt in de winkel, bedenk je ook eerst waar deze komt te hangen en bedenk je ook eerst of je een fervent filmkijker bent, of alleen af en toe kijkt. Zo kun je een VPN ook vergelijken. Wat moet de VPN zoal kunnen? Ga je deze dagelijks gebruiken, of alleen af en toe? En wil je dat meerdere gebruikers tegelijk kunnen verbinden of ben je de enige gebruiker?

Als je films gaat streamen, heb je een snelle VPN nodig. Eentje met een stabiele verbinding, die niet steeds uitvalt. Het liefst ook met ongelimiteerde bandbreedte, want films kijken kost behoorlijk wat data.

Wanneer je de VPN alleen gebruikt om veilig te kunnen surfen, heb je eigenlijk niet de snelste VPN nodig. Het kan zijn dat je dan veiligheid verkiest boven snelheid. Zet al je wensen op een rij, en begin met vergelijken.

Kijk naar de kwaliteit van de VPN
Iedere VPN-aanbieder heeft zijn eigen kwaliteiten. De ene aanbieder specialiseert zich in snelheid, terwijl de ander zich vooral toelegt op de veiligheid of de anonimiteit van de verbinding. Zorg ervoor dat hun prioriteiten overeenkomen met wat je als gebruiker belangrijk vindt.

Veel VPN-gebruikers kiezen voor een VPN om geo restricties te omzeilen. Dat zijn belemmeringen die het moeilijker maken om bepaalde content te raadplegen vanuit een bepaald land. In zo’n geval kun je het best kiezen voor een VPN die erom bekend staat dat het blokkades kan omzeilen. Niet alle VPN-aanbieders kunnen bijvoorbeeld feilloos blokkades van Netflix opheffen.

Wat ook handig is, is dat je kiest voor een VPN met een no-logs beleid en een killswitch. Een dergelijk beleid houdt in dat de dienst geen informatie over je bijhoudt: het houdt niet bij welke websites en diensten je gebruikt, hoe lang je deze gebruikt et cetera. Een killswitch zorgt ervoor dat de verbinding met het internet wordt verbroken als de verbinding met de VPN wegvalt.

De kosten vergelijken en een keuze maken
Nu je weet wat je zoekt, kun je een vergelijking maken. Als echte Nederlander kijk je natuurlijk naar de kosten van een abonnement, maar het is ook goed te kijken naar de reputatie van de aanbieder. Wat vinden anderen van de klantenservice? Is de verbinding snel en stabiel? Is het handig te gebruiken met een app of bijgeleverde software?

Je kunt een keuze maken door eerst een proefabonnement bij een aanbieder af te nemen. Dan kun je bijvoorbeeld 14 dagen de verbinding testen. Bevalt het? Dan sluit je een abonnement af en betaal je een paar euro per maand om extra veilig en anoniem te internetten.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk