Dag van Gedenken in het St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis, waaronder in Nieuwegein, organiseert op dinsdag 1 november aanstaande de ‘Dag van Gedenken’. Op deze dag staat het ziekenhuis stil bij patiënten, stilgeboren kindjes en medewerkers die afgelopen jaar zijn overleden.

Wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden, eindigt vaak plotseling een intensieve periode. Herinneringen en gevoelens aan een dierbare blijven daarmee op een bepaalde manier ook aan het ziekenhuis verbonden. Op de Dag van Gedenken nemen we tijd om daar bij stil te staan.

In de stiltecentra in Utrecht, Nieuwegein en Woerden is de gelegenheid een kaarsje te branden voor een overleden dierbare. Er worden gedichten voorgedragen, muziek gespeeld en er is een moment van stilte. In Nieuwegein en Utrecht staan tussen 11.00 uur en 14.00 uur geestelijk verzorgers klaar voor een persoonlijk gesprek, oor wie daar behoefte aan heeft.

Herinneringspagina
Op een speciale herinneringspagina kan iedereen een boodschap achterlaten als herinnering aan zijn of haar dierbare. Dat kan in de vorm van het aansteken van een (digitaal) kaarsje, een tekst (gedicht of gewoon de woorden die te binnen schieten), foto, video of muziek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk