Dag van de Vrijwillige Inzet Promotie voor herhaling vatbaar

Je kunt het bijna niet gemist hebben als je afgelopen weekend in Cityplaza was: de promotie van vrijwilligerswerk georganiseerd door het VrijwilligersHuis Nieuwegein. Tientallen vrijwilligers stonden klaar om te vertellen over hun ervaringen met vrijwilligerswerk en je een kijkje te geven achter de schermen bij hun organisaties.

Voorheen was de Vrijwilligersmarkt ingericht met allerlei aparte marktkramen, maar dit jaar zag je dat de organisaties meer met elkaar verweven raakten en zelfs promotie voor elkaar deden! Tussen de flyerende mensen door stak een metershoog dartbord ver boven iedereen uit. Jong en oud pakte maar wat graag de bal en probeerden de roos te raken. Verderop werd een kind geschminkt als piraat en ernaast kleurde een meisje tevreden haar kleurplaat in. Blije gezichten en bevlogen vrijwilligers: een mooie dag voor Nieuwegein!

Met stoepborden werden de mensen geattendeerd

Het is duidelijk dat een de dag van de Vrijwillige Inzet Promotie het vrijwilligerswerk de aandacht geeft die het verdient. Met spandoeken werden de diverse organisatie gepromoot. Jeannette Verplancke, Projectleider VrijwilligersHuis Nieuwegein: “Het is geweldig dat een aantal nieuwe mensen zich heeft opgegeven voor vrijwilligerswerk. Maar minstens zo mooi is om al deze gedreven vrijwilligers met elkaar samen te zien werken; samen de boodschap van vrijwilligerswerk uit te dragen. Vrijwilligerswerk is er voor iedereen, en het brengt je zoveel voldoening.”

Dit alles is natuurlijk niet zomaar tot stand gekomen: de gemeente Nieuwegein is sterk op het gebied van vrijwilligerswerk. Een aantal jaren geleden kwamen inwoners met het plan om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk voor heel Nieuwegein onder één dak samen te brengen. Dit resulteerde in het VrijwilligersHuis Nieuwegein; een platform waar alles samenkomt en waar de vrijwilligersorganisaties zijn onderverdeeld in 6 domeinen: Sport, Kunst & Cultuur, Zorg, Welzijn, Onderwijs en Duurzaam.

Op deze manier komen de maatschappelijke organisaties beter en sneller met elkaar in contact. En zo was de promotiedag afgelopen weekend ook ingericht: zes domeinen waarin alle organisaties gebroederlijk naast elkaar stonden. Geen kramen waarachter mensen stonden, maar groepen mensen die met elkaar in gesprek waren.

De verwachting is dat een promotie dag als deze vaker georganiseerd gaat worden, aldus Anke Abbink, coördinator van het VrijwilligersHuis Nieuwegein. “Deze laagdrempelige manier van in contact komen met vrijwilligers is de beste manier om meer te leren over het werk en jouw eigen mogelijke bijdrage. Deze dag is absoluut voor herhaling vatbaar. Wij organiseren het snel weer!”

2 thoughts on “Dag van de Vrijwillige Inzet Promotie voor herhaling vatbaar

 1. Conny

  Hallo Nieuwegeiners,

  Vrijwillige Inzet en Promotie zag er kleurrijk en verbroedelijk uit. Persoonlijk had ik hier en daar nog wel wat vragen en zag wat verbeterpuntjes.
  Dit met betreffende (betaalde en onbetaalde) enthousiastelingen aldaar gedeeld.
  Ik hoop dat er zsm een pand/ruimte beschikbaar komt waar mensen naartoe kunnen gaan, en aldaar elkaar gaan ontmoeten.Contact van mens tot mens!
  Ervaringen kunnen delen en zodoende kennis overdragen.
  Elkaar motiveren en enthousiasmeren.
  Oftewel : Alles onder 1 dak.
  Maatschappelijke (vrijwilligers) organisatie’s.
  Nu is er alleen nog maar een website van het vrijwilligershuis. Maar die staat dan ook als een huis🤗

  Jammer dat ik niets terug zie of lees over het wederom kleurrijke City Zingt in (digitale) kranten.
  Notabene een Vrijwillig Nieuwegeins Projectkoor en andere bijzondere koren en optredens.

  Dit was aansluitend aan de vrijwilligersmarkt/VIP.
  Nou moet ik toegeven dat ik zelf mocht instappen in dit koor, en weet hoeveel tijd de koorleden van het projectkoor en onze geweldige dirigent erin hebben gestoken.En er zodoende achter kwam met hoeveel plezier wij dit hebben gedaan. Ook dat de we gretig gebruik hebben gemaakt van de enkele terrasjes van City na onze oefenavonden en eindoptreden. Fijne en bijzondere ontmoetingen…..

  Kortom gemiste kans om hier een leuk verslag met bijbehorende foto’s over te plaatsen voor de mensen die er die dag niet bij konden zijn of waren.

  Wel dank , dat City Zingt vantevoren in de (diditale)kranten is gepromoot.

  30 juni 2018 was een zonovergoten dag alwaar vele mensen met veel plezier aan terug kunnen denken.

  Op naar het 50 jarig bestaan van Nieuwegein (2021)
  Mijn wens is dat dan alle betrokken en niet betrokken Nieuwegeiners hier een mooi gezamenlijk feest van gaan maken.
  Met grote GUN-factor naar en met elkaar.

  SamenZijn is Fijn in Nieuwegein.

  Vrijwillige zomerse groet van Conny

 2. Bedankt Connie voor je enthousiaste reactie! Het VrijwilligersHuis is druk in overleg met de gemeente over een eigen LOKATIE. We hopen daar snel meer over te kunnen melden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren