Katern

D66 pleit voor milieuvriendelijk kunstgrasvelden

D66 in Nieuwegein heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de geplande nieuwe kunstgrasvelden voor sportpark Parkhout. De D66 wil weten of het nieuwe kunstgras zorgt voor milieuvervuiling. De partij verwijst naar een recent artikel in de Volkskrant, waarin beschreven staat dat met name kunstgras voetbalvelden een bron van milieuvervuiling zijn. Voetbalvelden van kunstgras verspreiden jaarlijks één miljoen kilo kunststof korreltjes in het milieu. Er is een alternatief, maar dat kost meer geld.

“We weten dat het duurder is, we weten alleen nog niet hoeveel duurder,” aldus Van de Voort, fractievoorzitter van de partij. “Met het oog op de lange levensduur van een kunstgrasveld kan die investering het best waard zijn.“

In de raadsvergadering van eind april moet een beslissing worden genomen over de toekomstige uitstraling van het sportpark Parkhout met zeven voetbalvelden, waarvan er vijf voorzien van kunstgras. Ook de hockeyvelden van MHCN komen naar dit park.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk