D66 Nieuwegein maakt kandidaten advieslijst gemeenteraadsverkiezingen bekend

D66 Nieuwegein heeft begin deze week vol trots haar advies voor de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. Eerder liet zij onze redactie al weten dat Tom Verhoeven was gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Tussen 14 tot en 28 oktober kunnen de leden van D66 Nieuwegein door middel van interne stemming aangeven of ze het lijstadvies overnemen of dat ze aanpassingen voorstellen Na de interne verkiezingen zal op vrijdag 29 oktober een definitieve kandidatenlijst gepresenteerd worden.

Lijsttrekker  Tom Verhoeve: “Ik kijk uit naar de definitieve keuze van onze leden. Uit de gevoerde gesprekken met de kandidaten blijkt hoeveel talent, kwaliteit, expertise en ruimte voor vernieuwing aanwezig is in onze afdeling.”

Samenstelling advieslijst
De lijst is een advies vanuit de Lijstadviescommissie (LAC). Zij hebben uitvoerig gesproken met alle verkiesbare kandidaten en op basis daarvan een advieslijst gevormd. Voorzitter D66 Nieuwegein Ingrid de Vries: ‘’We zijn ons terdege bewust dat iedereen die zich meldt, graag op plek 2 wil staan. Vanzelfsprekend hadden wij meer mensen een hoge plek op de lijst gegund. Dat is helaas niet mogelijk. Tegelijkertijd is dit ook een teken van kracht van onze afdeling dat zoveel goede mensen zich willen inzetten voor de stad en de progressieve idealen van D66.”

Interne verkiezingen
Nu is het laatste woord aan de leden van D66 Nieuwegein. Door middel van een verkiezing krijgen de kandidaten ook een democratisch mandaat vanuit de achterban van D66 Nieuwegein. Alle leden met stemrecht krijgen hiervoor op 14 oktober een uitnodiging, waarna zij tot en met 28 oktober hun voorkeur kunnen doorgeven.

Kandidaten advieslijst:
1. Tom Verhoeve (al verkozen tot lijsttrekker)
2. Luuk de Vendt
3. Valga Lamur
4. Eric Spooren
5. Hanny Plomp – Van Rheenen
6. Erik van de Voort
7. Anita van Schaik
8. Peter Snoeren
9. Hassan Toutouh
10. Katharina Elbertse – Ma
11. Pieter Kwantes
12. Ingrid Volbeda
13. Gert-Jan Poppink
14. Ingrid de Vries
15. Hans Reusch

In dit kandidatenboek is meer te vinden over de verantwoording en toelichting over de kandidaten en hun motivering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk