D66 Nieuwegein kiest Tom Verhoeve als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 Nieuwegein hebben Tom Verhoeve tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De afdeling kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing met twee kandidaten. De digitale opkomst was met 50% hoog te noemen.
Afdelingsvoorzitter Ingrid de Vries wil beide kandidaten zeer bedanken voor het feit dat zij zich kandidaat hebben gesteld: dat vergt moed en doorzettingsvermogen. Beiden hebben tijdens een goed bezocht digitaal debat laten zien dat de interne democratie leeft binnen de afdeling van de lokale D66 in Nieuwegein.

Tom Verhoeve

In de gemeenteraad heeft D66 momenteel drie van de 33 raadszetels. D66 wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van lijsttrekker Tom Verhoeve wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

‘Geweldig om opnieuw het vertrouwen van de leden te krijgen om een team samen te stellen en een mooie campagne neer te zetten,’ aldus de kersverse D66-lijsttrekker Tom Verhoeve. ‘Ik heb zin in de verkiezingsstrijd waarin we met ons positieve verhaal en toekomstgerichte plannen de Nieuwegeiners weer perspectief bieden. Waar stimuleren en motiveren belangrijker is dan beknotten en begrenzen. Waar je alle kans krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen, ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Waar iedereen kan wonen, leven en zijn zoals hij of zij wil.’

Ook mee doen? Dit is je kans
Verhoeve vult nog aan: ‘Ik nodig alle Nieuwegeiners die zich herkennen in ons verhaal van harte uit om met ons mee te doen. Heb je mooie ideeën voor onze stad of denk je erover om raadslid te worden? Ik ga graag met je in gesprek.’

Vanaf 15 juli 2021 start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Voorafgaand, op 13 juli, is er een informatieavond over het raadslidmaatschap. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, waaronder de voorzitter van D66 Nieuwegein, Ingrid de Vries, en de lijsttrekker, Tom Verhoeve leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Nieuwegein de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats door middel van e-voting tussen 14 en 28 oktober 2021. De uitslag wordt bekend gemaakt op 29 oktober 2021.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk