Katern

Drukke weken voor de schoonspringers van Aquarijn

In het Duitse Aken werd het vorige weekend een groot internationaal jeugdtoernooi schoonspringen gehouden. Aquarijn reisde af met 6 kinderen. Voor deze kinderen een prachtige ervaring om tussen deelnemers uit 8 verschillende landen te staan, waaronder Rusland. In de D-groep sprong de 10-jarige Matthew Hibbert zich op de 1 meter en de 3 meter plank zich bij de beste 10. Een prachtige prestatie. Ook Daan Willemen lukte dat op de 3 meter in de D-groep. Bij het synchroonspringen was er een prachtige zilveren medaille voor Marien Raatgever en Manuel Oztopcu.

Op zaterdag 12 november werd in Eindhoven, het thuisbad van PSV, de 2de breedtesportcompetitie gehouden. Aquarijn nam deel met maar liefst 22 kinderen en was daarmee de club met de meeste kinderen. Aquarijn behaalde goud in de E-groep met Csilla van Os, goud in de C-groep met Esther Poort. Voor Jillian Swart was er brons in deze categorie.

Er was goud in de B-groep met Judith Peeters en goud in de A-groep met Susanne Klooster. Deze prachtige resultaten zorgden voor een spannende strijd tussen PSV en Aquarijn. PSV werd de dagwinnaar en Aquarijn een goede 2de.

In het clubklassement staat PSV op 218 punten, gevolgd door Aquarijn met 196 punten en WVZ op de 3de plaats met 118 punten. Er komen nog 3 wedstrijden aan. Het belooft dus een spannende strijd te worden. De volgende wedstrijd is op 22 januari te Amsterdam.

aquarijn2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk