Katern

Cursus digitale fotografie voor beginners

Heeft U een digitale camera en maakt U veel foto’s op vakantie of van uw (klein)kinderen? En wilt U wel eens weten wat er zoal mogelijk is met zo’n camera? En hoe je foto’s op de computer kunt nabewerken om een mooier resultaat te krijgen? Daarover gaat deze cursus die begint op 10 januari aanstaande.

In de eerste lessen bekijken cursisten de camera en zijn mogelijkheden, en hoe je deze zo goed mogelijk kunt instellen. Daarna gaan ze met de computer de foto’s verder bewerken, voor zover nodig. Ze leren technieken om het formaat aan te passen, de scherpte verbeteren, rode ogen wegwerken, gebouwen rechtzetten, panoramafoto’s maken, teksten toevoegen, enz. En als je eenmaal een aantal mooie platen hebt gekregen, wil je die natuurlijk emailen of verwerken tot een collage of een digitaal album.

Vereiste voorkennis voor de cursus: Basishandelingen met Windows en Windows Verkenner. Cursusboek: Visual Steps: Handboek Digitale fotografie en fotobewerking. Dit boek met dvd kunt U gedurende de looptijd van de cursus lenen van de Stichting Welzijn Nieuwegein. Cursusduur: 7 lessen van 2 uur, wekelijks. Startdatum: 10 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in Buurtcentrum De Boog aan het Thorbeckepark 183 in de wijk Galecop U kunt tevoren contact opnemen met de docent: Onno Dijkstra, tel. 030 – 60 355 17.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk