Cultuur Koren Festival

Op zondag 4 november vindt voor het eerst het ‘Cultuur Koren Festival’ plaats. In Theater DE KOM in Nieuwegein zullen die dag van 14.00 uur tot 19.30 uur diverse wereldmuziekkoren hun muziek ten gehore brengen. Het Lysenko Koor uit Nieuwegein is de organisator. Kaarten zijn a € 15,00 via Theater DE KOM te bestellen.

U kunt luisteren naar muziek en zang van: Filomila, WereldmuziekkoorNijmegen, Vgrdznob (mannenkoor), Zarjanka, Bitidobre onder leiding van het Bikavar Ensemble en natuurlijk het Lysenko Koor.

Het Lysenko Koor zingt 21 jaar zowel volksmuziek als liturgie uit Oekraïne. U kunt op 4 november luisteren naar en kennismaken met de koren met muziek uit Griekenland, Oekraïne, Rusland, Georgië en de Balkan. De uitvoeringen zijn in kleurrijke, folkoristische stijl.

‘Muziek brengt mensen samen en verbroedert in alle delen van de wereld, van welke kleur of afkomst dan ook. Een teken van hoop in deze wereld, vol oorlog en geweld’ aldus een lid van het Lysenko Koor.

Dit festival is mede financieel mogelijk gemaakt, door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Carel Nengerman Fonds, Het kfHeinFonds, Elise Mathilde Fonds en de gemeente Nieuwegein. Aan het eind van de middag bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het Stamppottenbuffet á € 8,50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren