Diefstal bankpas en 15.000 euro

Een bejaarde uit Nieuwegein is tijdens het winkelen in haar woonplaats bij Hoog Zandveld bestolen. Zakkenrollers gingen aan de haal met haar bankpas. Daarmee wordt in Nieuwegein en Utrecht de bankrekening van het slachtoffer geplunderd voor in totaal 15.000 euro. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Het gebeurt op zaterdagmiddag 23 januari 2016. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee jonge vrouwen achter hun slachtoffer aan een winkel binnenlopen. Als de 76-jarige vrouw gaat afrekenen, loopt één van de vrouwen heel duidelijk om haar heen naar een plek waar vandaan ze de pincode goed kan afkijken. Even later wordt de bankpas van het slachtoffer gestolen. In diezelfde winkel pinnen de dievegges voor meer dan 1000 euro. Tien minuten later komt één van de vrouwen in beeld bij de bank aan de Schakelstede. Haar beige muts en jas zijn hier duidelijk weer te zien. Hier pint ze een bedrag van 5000 euro. Daarna wordt er in Utrecht nog voor bijna 10.000 euro afgerekend met de betaalpas.

De verdachten zijn twee jonge vrouwen met blanke tot lichtgebinte huidskleur in de leeftijd van 20-25 jaar. Beide hebben een normaal postuur. Klik op het videocameraatje hieronder voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk