Controle op hondenbelasting

Vanaf 10 juni gaat de gemeente Nieuwegein het betalen van de hondenbelasting binnen de gemeente controleren. Hiertoe zullen controleurs langs de deuren gaan die zich kunnen legitimeren als de bewoner daarom vraagt.

De meeste Nieuwegeinse hondenbezitters betalen gewoon hun hondenbelasting. Toch blijkt het nog noodzakelijk om dit te controleren. Iedereen die een hond heeft, moet dit aangeven bij de Stadswinkel in het gemeentehuis (Martinbaan 2). Dit geldt ook als iemand een hond van een ander verzorgt.

Wordt een hond aangetroffen die nog niet is opgenomen in het belastingbestand van de gemeente, dan krijgt de eigenaar alsnog de gelegenheid om aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan kan een verhoogde aanslag hondenbelasting worden opgelegd.

Het aanmelden van een hond kan middels een aangiftekaart die verkrijgbaar is bij de Stadswinkel in het gemeentehuis. De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur, tel. (030) 607 1911.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk