Concert met het Amarilli Consort in Jutphaas

Op zondag 9 december aanstaande geeft het Amarilli Consort een concert in de Dorpskerk aam de Nedereindseweg in Jutphaas (Nieuwegein).

Het Amarilli Consort bestaat uit acht zangers met ruime ervaring in koor- en ensemblezang. Er is veel aandacht voor een juiste verhouding tussen de kwaliteit van individuele stemmen en de ensembleklank. Op het programma staan bitterzoete madrigalen uit Italië, Engeland en Vlaanderen/Henegouwen uit de 16e en 17e eeuw. Zo klinkt er muziek van o.m. Claudio Monteverdi, Andrea Gabrieli, Orlando Gibbons en John Farmer. Ter afwisseling speelt Arno van Wijk op muselaar enkele werken rond het adventslied “Nun komm der heiden Heiland” van Samuel Scheidt en Jan Pietersoon Sweelinck.

De Dorpskerk in Jutphaas is vanwege haar intieme karakter en goede akoestiek zeer geschikt voor muziek in kleinere bezettingen, zoals kamermuziek en muziek voor kleine(re) vocale ensembles. Het concert begint om 16.00 uur, entree is € 10,00. Kaartverkoop aan de kassa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren