Nieuwegein helpt starters opnieuw financieel

De gemeenteraad van Nieuwegein stelt dit jaar opnieuw geld beschikbaar voor het geven van leningen aan starters op de Nieuwegeinse koopwoningenmarkt. Deze leningen worden verstrekt tot het moment dat het budget op is. De grote belangstelling onder Nieuwegeinse starters voor deze regeling was voor de gemeente aanleiding om te onderzoeken of er een vervolg kon worden gegeven aan de starterslening. De gemeenteraad heeft hier nu mee ingestemd. Goed nieuws is ook dat de rijksoverheid onlangs besloten heeft om gemeentelijke startersleningen mee te financieren.

De woningmarkt zit op dit moment op slot. Daarin kan verandering komen wanneer starters de mogelijkheid krijgen in te stromen. Bij de aankoop van een bestaande woning in Nieuwegein maken zij het andere Nieuwegeiners mogelijk hun wooncarrière te vervolgen.

Hans Adriani (wethouder volkshuisvesting en ruimtelijke ontwikkeling): “Starters die hier zijn opgegroeid blijven graag in Nieuwegein wonen, omdat ze hier hun sociale netwerk en goede voorzieningen in de buurt hebben. Behoud van deze groep helpt het streven naar een evenwichtige bevolkingsopbouw, waarin jong en oud de kans krijgen hun plek te vinden en te behouden. Instromers die geboren en getogen zijn in Nieuwegein en zich hier thuis voelen en doorstromers die hier al lang wonen en op zoek zijn naar beter passende woningruimte.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk