Computers voor Stichting Leergeld

Met de nieuwe computerregeling stelt de gemeente Nieuwegein jaarlijks computers beschikbaar voor schoolgaande kinderen uit minimagezinnen. Elektronicawinkel Saturn heeft aangeboden de computers dit jaar voor een aantrekkelijk bedrag te leveren. Dit initiatief vanuit maatschappelijk betrokken ondernemen levert een mooie vorm van publiek-private samenwerking op. De lokale samenwerking tussen de gemeente, Saturn en uitvoerder Stichting Leergeld Nieuwegein komt met de gratis computer achter de voordeur goed terecht.

Al achttien kinderen zijn vanaf het begin van het nieuwe schooljaar 2012-2013 verblijd met een computer. Het betreft kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen die dit schooljaar voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan. Juist op het voortgezet onderwijs hebben kinderen een computer hard nodig voor hun huiswerk. Voor ouders met een minimuminkomen is het financieel niet altijd mogelijk om een computer te kopen. ‘Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen komen op school. Daarbij juichen we initiatieven van maatschappelijk betrokken ondernemers van harte toe’, aldus wethouder Wouter Kolff van o.a. Sociale Zaken en Economische Zaken. Vestigingsdirecteur Erwin van Ham van Saturn Nieuwegein: ‘We vinden het erg belangrijk midden in de samenleving te staan en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons ook hoog in het vaandel. Ik ben blij dat wij een bijdrage kunnen leveren aan het steunen van Stichting Leergeld Nieuwegein.’

Ouders die al langer dan een jaar inkomen op minimumniveau hebben, kunnen nog tot eind van het jaar een aanvraag voor een computer en/of een printer doen. Tot een minimuminkomen rekent de gemeente een inkomen dat in 2011 en 2012 niet hoger was/is dan 110% van de geldende bijstandsnorm. Voor vragen en/of aanvragen kunnen inwoners contact opnemen met Stichting Leergeld Nieuwegein op (030) – 260 00 05 of info@leergeldnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk