Compromis over omstreden watergang

Door het bereiken van een compromis tussen de bouwer van de woningen, de gemeente Nieuwegein en de bewoners aan de Bongerdhoeve kan de woningbouw in Blokhoeve Oost doorgaan. Het kost de gemeente wel 200.000,- euro doordat zes woningen minder verkocht gaan worden, dus minder opbrengsten uit de verkoop van bouwgrond. Het plan stilleggen zou de gemeenschap meer gekost hebben.

De bewoners aan de Bongerdhoeve kwamen begin dit jaar in opstand doordat het water, waar de bewoners op uit kijken, minder breed zou worden als is beloofd bij de koop van hun woning. In eerste instantie was een watergang van ruim 43 meter gepland tussen de toekomstige woningen in Blokhoeve Oost en de woningen aan de Bongerdhoeve. Later zou dat teruggebracht worden naar slechts 23 meter.

De bewoners waren bang dat de bewoners van de nieuwe woningen ‘het eten van hun bord’ konden kijken. De watergang wordt nu 30 meter breed. Alle partijen zijn blij met het compromis. Deze zaak heeft in januari dit jaar bijna de kop gekost van wethouder Hans Adriani.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk