Competitie amateurvoetbal van de baan

De KNVB heeft een belangrijk besluit genomen. Het resterende deel van de competitie voor amateurvoetballers is definitief van de baan. Aanvankelijk zou pas over enkele weken een besluit worden genomen maar de knoop is nu al doorgehakt.

Tal van ploegen uit Midden Nederland waar onder JSV, VSV Vreeswijk en SV Geinoord overwegen om met elkaar een regionale poule op te starten zodat er in de komende maanden toch onderling nog gespeeld kan worden. Voor sommige clubs die in de lagere regionen te vinden waren, mogelijk een meevaller.

Gerrit Plomp, trainer van SV Geinoord, begrijpt de aanpak van de KNVB. ‘Het zou nu een heel oneerlijke en onevenwichtige competitie geworden zijn omdat je alleen met spelers tot 27 jaar voorlopig mocht trainen en de ouderen uit mijn selectie dus langs de kant bleven. Een jaar geleden hadden we met SV Geinoord baat bij een competitiestop omdat we er toen niet al te goed voorstonden. Dat lag nu een beetje anders, we hadden de opgaande lijn te pakken en verloren een paar wedstrijden schlemielig met tien man en twee keer met een doelpunt verschil. Van een regionale poule in de komende periode zou ik een voorstander zijn., Die jongens willen niet alleen trainen maar, ook al is het vriendschappelijk, nu eindelijk weer eens lekker gaan ballen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk