College stelt zich voor aan personeel

Gisteren heb ik het filmpje van het nieuwe college gezien (Klik voor de video op het cameraatje onder aan mijn column). Een tranentrekker mensen, je kan er helemaal in weg zwijmelen. Nee nu even serieus, ik vond het een goed plan om je zo te presenteren aan je ambtenaren. Natuurlijk kwamen de geijkte vragen: waarom ben je wethouder geworden, ben je verliefd, verloofd of getrouwd? Ik vond de vraag waar kan je de wethouder ‘s-nachts voor wakker maken wel aardig.

Martijn Stekelenburg gaf aan dat hij nu eindelijk een uurtje of vijfenhalf of zes kan slapen. En dat hij nergens voor wakker gemaakt hoefde te worden want dat deden zijn 7 maanden oude tweeling wel. Leuke persoonlijke anekdote. Peter Snoeren gaf direct aan dat hij aan 5 tot 6 uur slaap genoeg had en liever niet wakker gemaakt wilde worden. Johan Gadella kan je wakker maken voor een steenoven pizza. Ik hoop voor hem dat er geen reclame stunt van een pizzabakker komt. Of breng ik nu iemand op een idee? En als laatste kan je Hans Adriani voor alles wakker maken wat lekker is! Ja Hans dat snap ik ook nog wel, ik kom tenslotte ook niet uit een ei! Net een nieuwe relatie en dan zo’n opmerking. Ach toch wel aardig vindt u ook niet?

Maar nu even het serieuze gedeelte: wat hebben ze de organisatie verteld? Martijn gaf aan dat het hem een lieve duit waard was als hij er in zou slagen dat men digitaler ging werken. Nou Martijn, wij ook!!! Maar er zat ook een ondertoontje in die eigenlijk aangaf dat het wel moeilijk zou worden. Hoezo moeilijk?

Gewoon de processen eens goed laten doorlichten en vervolgens de nieuwe werkmethode opleggen, tenminste zo doen ze dat in het bedrijfsleven. Zou dit nu echt te moeilijk zijn voor ambtenaren?

Gelukkig viel op dat men geen dichtgetimmerd akkoord had en dat men overal iedereen bij wil betrekken. Hoe lang gaan dan beslissingen duren vraag ik me af? Als een ieder zich er mee bemoeit kan een besluit weleens een half jaar of langer duren. Eerst alles met de bevolking bespreken, dan met de ambtenaren en als klap op de vuurpijl met de raad. Niet voordat het eerst door de commissie heen is natuurlijk!

Ziet u het zich voor u? Ik kijk er met angst en beven naar uit. Zoals ik in eerdere columns aangaf: wij hebben jullie ingehuurd om te doen wat de meerderheid wil. En achteraf verantwoording afleggen.

Ik moet ze een ding echt nageven, ze hebben de hele transitie verdeeld over drie wethouders en een bewaker voor de financiën. Nu hebben we in ieder geval meer gedeelde verantwoordelijkheid en geen risico van voorkeuren voor een bepaald dossier. Dit vindt ik een hele goede uitgangspositie voor een overgang in 2015, laat ze maar knokken voor hun dossier!

Frans Backhuijs mag de boel in goede banen leiden, lekkere klus Frans. En dat zonder een vrouw in het college. Heren schaamt u! Waarom geen vrouw opgenomen? Maar ja, aan de andere kant dan hadden we misschien Erica wel gekregen! Moet ik even niet aandenken eerlijk gezegd.

Tenslotte nog even een woordje richten aan Corrie van Rooijen, die twitterde er op los dat ik slecht geïnformeerd ben. Misschien ben ik dit ook wel Corrie maar ik behoor niet tot het selecte gezelschap die alles weten. Ik ben een burger die alles vanuit zijn perspectief beschouwt en daar een mening over vorm en, als dat niet goed is moet je misschien de vraag stellen aan jezelf of nu aan de dames en heren politci: Vertellen wij wel voldoende aan de burgers of zijn die alleen maar belangrijk als er verkiezingen komen?

En misschien schrijf ik geen goed Nederlands, helaas ook ik heb mijn tekortkomingen. Gelukkig denk ik dan maar. Gelukkig ben ik niet perfect zoals men (lees:Corrie) verwacht. En Janine loop niet overal achteraan want je leest het duidelijk WEL of ………… klets je Corrie na?

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk