College besluit over afwikkeling van restantkredieten

Voordat de jaarrekening 2003 wordt opgemaakt, neemt het college een besluit over de administratieve verwerking van investeringskredieten en exploitatiebudget-ten.

Als regel worden investeringskredieten ouder dan 2 jaar afgesloten en kunnen hier-op geen uitgaven meer worden gedaan. Het kan echter voorkomen dat om uit-eenlopende redenen de realisering van investeringen meer tijd vergt dan 2 jaar. Hiervoor is het nodig dat de gevoteerde kredieten ook in 2003 beschikbaar blijven. Het college heeft nu toestemming verleend om een aantal oude kredieten te handhaven zodat ook in 2003 hier uitgaven op gedaan kunnen worden. Exploita-tiebudgetten zijn bedoeld voor het uitvoeren van gemeentelijke taken in het jaar waarin de budgetten beschikbaar zijn gesteld. Bepaalde taken zijn echter door bijzondere omstandigheden niet in 2003 uitgevoerd.

Het college heeft de taken geïnventariseerd die eigenlijk op een later tijdstip toch nog uitgevoerd moeten worden en zal – nadat het rekeningsresultaat over 2003 is bepaald – bekijken of een deel van het resultaat kan worden besteed voor het alsnog uitvoeren van de be-treffende taken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk