Katern

Classicus Fik Meijer over Jezus

Historicus en hoogleraar Fik Meijer, ook wel Nederlands populairste classicus genoemd, geeft op dinsdagavond 22 maart (20.00 – 22.00 uur) een lezing over Jezus in de bibliotheek. Afgelopen oktober verscheen zijn boek ‘Jezus & de vijfde evangelist’. In dit boek beschrijft Meijer het leven van Jezus vanuit de ogen van Flavius Josephus, een Joodse geschiedschrijver die ook wel de vijfde evangelist wordt genoemd.

Tijdsgenoot Josephus vertelt over de wereld waarin Jesus leefde en maakt het mogelijk Jezus te vergelijken met andere profeten, messiassen, zelfverklaarde koningen. Bijbelse personen uit Jezus’ omgeving krijgen hierdoor een nieuw gezicht.
Het boek werd verschillend ontvangen in de media. Sommige recensenten vinden dat Meijer te veel op één bron voor zijn verhaal. Anderen zijn van mening dat Meijer op uitstekende manier een beeld schetst van de wereld waarin Jezus leefde.

Oordeel zelf. Kom naar de lezing van Fik Meijer en ga in discussie met één van Nederland meest voorstaande historici. Toegang € 6,- voor leden en € 7,50 voor niet leden. Kaarten voor de avond haalt u in de bibliotheek of reserveert u via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Fik Meijer.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk