Cityplaza Nieuwegein verwelkomt populaire hightech escape experience X-Cube

Op 10 maart werd het populaire escapeconcept, genaamd X-Cube, geopend in Cityplaza Nieuwegein. X-Cube biedt bezoekers een unieke digitale escapebeleving aan door gebruik te maken van de meest technische snufjes zoals een immens touchscherm, controllers, blacklights, lichteffecten en een state-of-the-art geluidssysteem.

Op vrijdagmiddag werd de nieuwe vestiging feestelijk geopend door Pieter Polman, Managing Director Wereldhave Nederland en Gerben van Leeuwen, Founder en directeur X-Corp. De X-Cube escape experience is gevestigd op de begane grond schuin tegenover de toiletten en bij ingang Boogstede.

Opening X-Cube op Cityplaza in Nieuwegein. V.l.n.r.: Gerben van Leeuwen (X-Corp), Martin van der Meer (X-Corp) en Pieter Polman (Wereldhave)

Bezoekers hebben de keuze uit verschillende escapespellen van 30 of 60 minuten, die worden gespeeld in een interactieve ruimte van 16 m². De spellen kunnen worden gespeeld met twee tot zes personen en zijn toepasbaar op verschillende doelgroepen in het Nederlands, Engels en Duits. Momenteel bevinden zich 22 X-Cubes in de Benelux, waarbij het escapeaanbod de komende periode wordt uitgebreid met nog meer verschillende ‘experiences’. Door het internationale succes van de keten wordt er momenteel verder uitgebreid in onder andere Cityplaza Nieuwegein.

X-Cube en Wereldhave zien de opening van deze vestiging als start van een partnership voor verdere uitbreiding van het X-Cube concept binnen de full service winkelcentra van Wereldhave. Gerben van Leeuwen over de samenwerking: “We willen graag de X-Cube dichtbij de mensen brengen en een winkelcentrum is een ideale locatie. Goed bereikbaar, voldoende parkeergelegenheid en natuurlijk is je bezoek te combineren met andere activiteiten die een winkelcentrum biedt. Nieuwegein is onze eerste X-Cube in een winkelcentrum en daar zijn we trots op.”

Met betrekking tot de populariteit van de ‘experiences’ van X-Cube, is de Spy Training momenteel het meest populair. Bezoekers worden middels dit spel opgeleid tot Meesterspion door Katja Schuurman. De Spy Training omvat een zestal (30 minuten), of elftal opdrachten (60 minuten) die bezoekers snel en effectief uit dienen te voeren om uiteindelijk te worden gekroond tot Meesterspion. Voor de jongere generatie, is er de mogelijkheid tot het spelen van de Spy Training Kids onder leiding van actrice en zangeres Sterre Koning. Een andere keuze zou de ‘experience’ van Agent 8008 zijn, welke wordt uitgevoerd door bekende YouTube’er Ronald Vledder.

Escapespellen beleven
Bezoekers van Cityplaza Nieuwegein kunnen deze unieke escapespellen beleven door tickets te bestellen via de website www.x-cube.nl/nieuwgein, of door de QR-code op de locatie van X-Cube in Cityplaza Nieuwegein te scannen met hun mobiele apparaat. Tickets kunnen geboekt worden vanaf € 9,50 per persoon.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk